Maria Langbak

Jeg er en helhedsorienteret læge og kalder mig for Naturlægen. Min ambition er at være brobygger mellem det konventionelle sundhedssystem og mere komplementære behandlingsmetoder. Begge former for tilgange til menneskets natur har uden tvivl deres berettigelse, og anvendt korrekt sammen kan man opnå fantastiske resultater.

For mig at se kan sand sundhed kun opstå, når man tager hånd om både krop, sind og sjæl. Derfor kigger jeg ikke blot på den fysiske krop, men ligeledes på et menneskes indre liv og kontakt til sig selv.

Jeg har en dyb forståelse af, at kroppen reagerer BIO – LOGISK på det miljø den sættes i på alle planer. Samtidig tror jeg dog på, at der er noget større end os selv og det ikke er alt, vi hverken kan eller skal forklare.

Min tilgang er at kigge efter 3 forskellige grupper af årsager til sygdom: fysiske, biokemiske og psykiske/emotionelle. Ved eksempelvis inkontinens vil jeg afdække om, der er en slap bækkenbund, nedsunken livmoder/blære, skader fra fødsler eller efter en diskusprolaps under fysiske faktorer. Biokemiske årsager kan være en ubalanceret mikroflora eller sarte slimhinder grundet mangel på østrogen, sunde fedtsyrer og/eller væske. Til at afdække den emotionelle del bruges viden fra kinesisk medicin. Jeg bruger kroppen som en indgangsvinkel til at forstå, hvad der skal arbejdes med i det indre. For “hvad du undertrykker psykisk, udtrykker kroppen fysisk” –  og kroppen lyver aldrig – den viser, hvor vi har blindspots på os selv. Det er faktisk ret smukt.

Nogle gange vil én årsagsgruppe dominere og andre gange findes noget under alle 3 faktorer

 

Hvorfor blev jeg Naturlægen?

Min vej mod Naturlægen begyndte for alvor, da jeg som en vestjysk naiv 20 årig kvinde startede på medicinstudiet med det formål at blive læge med speciale i naturlig årsagsbehandling. Et valg som delvist var udsprunget efter mit eget møde med et lettere forstokket sundhedsvæsen, som blot symptombehandlede og ikke tålte kritiske spørgsmål til behandlingen af mit eksem. Jeg blev smidt ud af hudlægen og bedt om aldrig at komme igen. Jeg opsøgte derfor en heilpraktiker, og 3 måneder senere var jeg helbredt. På naturlig vis – med kost, vitaminer/mineraler og naturmedicin. Min nysgerrighed på den holistiske verden blev der for alvor vakt.

I mit arbejde med mennesker gennem de sidste 15 år har jeg oplevet talrige eksempler på, hvordan en kombination af indsigter fra den klassiske lægevidenskab kombineret med min holistiske og naturmedicinske tilgang har gjort en kæmpe forskel.

Min altoverskyggende mission som Naturlægen er således at bringe denne kombinerede behandlingsform i spil bedst muligt. Denne måde at anskue sygdomme og behandling på kræver både mere tid og et andet fokus end der tilbydes i det offentlige sundhedsvæsen. Derfor har jeg startet Naturlægen.